У Гроцкој избућкан највећи речни брка у Србији

02. август 2017.

 

Портал „ТОП Србија – најбоље из Србије“ у уторак, 1. августа доноси вест о „Лову сома на бућку“ одржаном у Гроцкој у организацији Наутичког клуиба „Дунавац“ где је избућкан највећи речни „брка“ у Србији, и то не само у овој бућкарошкој сезони, већ и 6-7 уназад:

http://www.topsrbija.com/

Регионално такмичење „Лов сома на бућку“ у Гроцкој ове године остаће упамћено по правом рибарском сну – највећем улову у Србији рачунајући и 6 година „бућкања“ уназад. Заслужено прво место за највећи примерак „речног брке“ од 26.7кг и невероватан улов од укупно 30.1кг, освојили су Миодраг Обрадовић (57) и Дарко Лазић (27) из Крчедина. Њима је риболовну срећу и умеће честитао председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић, уручивши пехаре и вредну награду у виду електро-мотора за чамац.

Традиционални, шести по реду „Лов сома на бућку“ у Гроцкој одржан је 30. августа у организацији Наутичког клуба „Дунавац“ из Гроцке и Савеза Бућкароша Србије који је испратио регуларност такмичења. Иако је врео летњи дан био топлији него што сом воли и улов збирно није био велики, међу грочанским адама је упецан капитални примерак од 26.7кг традиционалном методом „на руку“ и канапом. Првопласирани Крчединци су искусни риболовци који се такмиче широм Србије и редовни су учесници грочанске бућке. Сем риболовне вештине, могу се похвалити подмлатком који овај „занат“ и љубав према реци уче од старих и искусних риболоваца, што је на делу показао и победнички тандем.
У рано грочанско јутро испловиле су 32 екипе са такмичарима широм Србије, а учествовао је и риболовни тим из Сегедина у Мађарској. Због високе температуре и „лењости“ тражене рибе свега 5 чамаца се вратило на обалу са уловом који је збирно износио 49.1кг.
Треће место су освојили уловом од 5.2кг Имре Косо и Бата Ференг из Сегедина, Мађарска, док су друго место и пехаре понели Петар Срок и Марко Грујић из Земуна са уловом од 6.2кг. Награде су се састојале од риболовног прибора, а риба је након мерења враћена у реку, у духу спортског риболова.

Текст: Зорица Атић
Фото: Димитрије Јовановић

 

Повезани садржај

25април2024
ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

25 април 2024

ПОЛИТИКА у рубрици „Београд“ пише о изложби скулптура „Она“ вајарке Владиславе Крстић, која је представљена пред бројном публиком и љубитељима уметности у Ранчићевој кући