Библиотекарска секција из Гроцке у посети изложби Хармонија књигe

24. септембар 2021.

 

Ранчићеву кућу су у среду, 22. септембра посетили ученици ОШ ,,Илија Гарашанин“ у Гроцкој, и то полазници библиотекасрке секције у пратњи Светлане Аћимовић, библиотекарке и србисте, како би погледали актуелну изложбену поставку под називом „Хармони ЈА = књиге“, а коју чине одабрана издања на чијем је визуелном решењу и прелому књиге радила реномирани дизајнер графике Данијела Парацки.

Ауторка која за себе каже „Волим да правим књиге“ изложбеном поставком у Ранчићевој кући обележава јубилеј од 25 година преданог рада, и презентује сам поступак стварања књиге.
 
На изложби је представљено преко педесет издања, а школарци су их помно разгледали, постављали питања, запажали и коментарисали детаље, идеје, графичка решења... Кроз разговор о комплексности графичког дизајна књиге, представљен је процес рада на књижевном издању, сарадња између аутора, графичког дизајнера и уредника, чиме се остварује тимски приступ и тражена хармонија књиге.
 
Самостална изложба радова „ХармониЈА = књиге“ Данијеле Парацки представљена је у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка у оквиру манифестације „Дани европске баштине“ и траје све до 5. октобра.
 
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај