Музеји за 10: Додела награда за видео-рад „Музеј у Гроцкој“

18. децембар 2020.

 

Видео-рад „Музеј у Гроцкој“ чија је тема Ранчићева кућа освојио је прву награду на конкурсу под називом „Представи свој музеј“, који су за децу и младе широм Србије покренуле челне музејске установе у склопу културне манифестације „Музеји за 10“.
Жири у саставу стручњака из музеја је бирао најзанимљивија и најкреативнија решења, од којих су првих десет представљена широј јавности путем интернета и друштвених мрежа.
Првонаграђени троминутни видео-рад су сачинили ученици шестог разреда ОШ „Илија Гарашанин” у Гроцкој, Илија Ивковић, Растко Ивковић и Алекса Савић, уз подршку своје наставнице историје Љиљане Милосављевић, са којом су учествовали на наградном конкурсу.
Циљ музејског конкурса у оквиру шире, европске манифестације, био је да подстакне децу и младе да се укључе у сагледавање, промоцију и представљање културних садржаја и знаменитости свога места - и то у дигиталној форми, у корак са савременим тренутком.
Ђаци из Гроцке су овом приликом представили локални музеј уз кога расту и у који често и радо долазе на бројне догађаје - Ранчићеву кућу у Гроцкој, заштићено културно добро од великог значаја за нашу земљу, и уједно седиште активности установе Центар за културу Гроцка. Поручили су гледаоцима да њихов музеј можда јесте мали просторно, али да је за њих велики и важан.
У договору са организационим тимом манифестације, добитницима су награде и захвалнице додељене у Центру за културу Гроцка, чији су рад и значај представили на конкурсу. Награде је доделила Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка.
 
 
 
 Видео снимак можете погледати ОВДЕ.

 Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај

04мај2021
Дневни лист ПОЛИТИКА преноси вест о онлајн празничној епизоди: „Од Винче до гратинираних палачинки са Софијом Лорен“

Дневни лист ПОЛИТИКА преноси вест о онлајн празничној епизоди: „Од Винче до гратинираних палачинки са Софијом Лорен“

04 мај 2021

Читамо у дневном листу ПОЛИТИКА, у рубрици "Београдска хроника", о празничној епизоди популарног онлајн-дивана „Београд за почетнике" у Гроцкој.