Прваци у својој првој посети Ранчићевој кући

21. септембар 2018.

 

 

У четвртак, 20. септембра Центар за културу Гроцка посетило је укупно 5 одељења из оближње ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој. Први су простигли ученици IV-4 предвођени својом учитељицом Душицом Павловић, како би погледали изложбу својих другара. Поједини међу њима су се похвалили да су били на званичном отварању, и не само то – ово одељење има и награђене и похваљене учеснике конкурса „Моје окружење“.

Топао септембарски дан није измамио само четвртаке, време је било идеално и за посету првака Центру за културу Гроцка у Гроцкој. Учитељице су имале пуне руке посла са новом генерацијом ученика. Јагода Јовановић (I-1), Душица Чаглић (I-2), Мирјана Дејановић (I-3) и Светлана Живковић (I-4) уз помоћ наставнице веронауке Тамаре Павловић су каналисале радозналост и раздраганост малишана, који су се упознавали са Ранчићевом кућом.

Након приче о томе како и кад је настала, ко је ту живео, шта за нас она данас представља, погледали су и актуелну поставку у галерији са темом „Моје окружење-уметност дељења“. Радови њихових старијих другара али и понеки рад присутног првака из предшколског доба визуелно су им приближили тему и мотиве од којих је саткано њихово окружење. Дружење је, као и увек, настављено у дворишту где су се малишани мало и поиграли.

 

Повезани садржај