Прваци у својој првој посети Ранчићевој кући

21. септембар 2018.

 

 

У четвртак, 20. септембра Центар за културу Гроцка посетило је укупно 5 одељења из оближње ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој. Први су простигли ученици IV-4 предвођени својом учитељицом Душицом Павловић, како би погледали изложбу својих другара. Поједини међу њима су се похвалили да су били на званичном отварању, и не само то – ово одељење има и награђене и похваљене учеснике конкурса „Моје окружење“.

Топао септембарски дан није измамио само четвртаке, време је било идеално и за посету првака Центру за културу Гроцка у Гроцкој. Учитељице су имале пуне руке посла са новом генерацијом ученика. Јагода Јовановић (I-1), Душица Чаглић (I-2), Мирјана Дејановић (I-3) и Светлана Живковић (I-4) уз помоћ наставнице веронауке Тамаре Павловић су каналисале радозналост и раздраганост малишана, који су се упознавали са Ранчићевом кућом.

Након приче о томе како и кад је настала, ко је ту живео, шта за нас она данас представља, погледали су и актуелну поставку у галерији са темом „Моје окружење-уметност дељења“. Радови њихових старијих другара али и понеки рад присутног првака из предшколског доба визуелно су им приближили тему и мотиве од којих је саткано њихово окружење. Дружење је, као и увек, настављено у дворишту где су се малишани мало и поиграли.

 

Повезани садржај

19јануар2021
Успомену на личност и дело заборављеног лекара, гинеколога-акушера др Јована Јовановића, чува - трешња „докторка“

Успомену на личност и дело заборављеног лекара, гинеколога-акушера др Јована Јовановића, чува - трешња „докторка“

19 јануар 2021

Прилог у емисији „Од злата јабука“ РТС1, препун чаробних сунчаних призора реке, трешњи и зеленила, снимљен је у пролеће 2020. године, у Гроцкој крај Дунава.

19јануар2021
Изложба дечјих радова „Ликовно путовање 2020“

Изложба дечјих радова „Ликовно путовање 2020“

19 јануар 2021

Традиционална годишња смотра дечјих радова под називом „Ликовно путовање“, насталих на Ликовној радионици установе, биће доступна од 22. јануара – 10. фебруара 2021. год.