Отварање дечје изложбе ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2023. у Ранчићевој кући

15. фебруар 2024.

 

Годишња изложба дечјих радова
ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2023.
Галерија Ранчићева кућа
 
 
Групна изложба дечјих радова „ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2023“, биће отворена у среду, 21. фебруара 2024. године од 12 часова у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.

Изложба „Ликовно путовање“ је традиционална годишња смотра дечјег стваралаштва - цртежа, слика, вајарских и других уметничких радова насталих на Ликовној радионици Центра за културу Гроцка током 2023. године.
Поставка обухвата одабир најуспешнијих остварења чији су творци деца и ученици узраста од 7 до 11 година основних школа у Гроцкој и Врчину. Радионицу Установе водиле су сликарке Марион Дедић и Мика Ловре Миловић, а креативни радови нашли су се и на дечјим изложбама широм Србије.
 
„ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ“ креативно-едукативна радионица Центра за културу Гроцка намењена је деци млађег основношколског узраста са територије општине Гроцка и реализује се у сарадњи са основним школама. Шестомесечни пролећно/јесењи циклус радионице 2023. године одвијао се у две основне школе – у Гроцкој и Врчину. За то време настали су бројни дечји радови ликовне и примењене уметности - слике, цртежи, мала пластика, уметнички обликовани предмети на различите теме од оних ,,вечитих” као што су нежива природа, портрет, аутопортрет и пејзаж, преко инспирације радовима домаћих и страних уметника, уметничким правацима, традиционалним народним и српским средњовековним мотивима, домаћим и дивљим животињама, празничним и многим другим темама. Креативна остварења полазника нашла су се на више дечјих ликовних изложби широм Србије.
 
Будући да радионица у оквиру рада Установе прати актуелне јубилеје и манифестације, с јесени је весело дочекала манифестацију „Дани европске баштине - Живо наслеђе“, када је на ликовној радионици у Врчину настао мурал „Волим ћирилицу“, који је подржан и од стране Секретаријата за културу Града Београда. У духу манифестације мурал је насликан у циљу неговања ћириличног писма, али и орнамената српских средњовековних манастира који су дела културног идентитета српског народа. Мурал „Волим ћирилицу“ реализован је у дворишту ОШ „Св. Сава“ - „Доња Мала“ школа у Врчину.
 
Ликовну радионицу у ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, води сликарка Марион Дедић. Ликовну радионицу у ОШ „Св. Сава“ – издвојено одељење „Доња мала“ школа у Врчину, води сликарка Мика Ловре Миловић.
 
Изложба траје до 6. марта 2024. године.
Добродошли!

 

Повезани садржај

30април2024
Разгледнице спремне за свет!

Разгледнице спремне за свет!

30 април 2024

Ове године, након дечјег ликовног конкурса "Пошаљи у свет разгледницу - Гроцка крај Дунава", девет разгледница је одштампано и спремно да иде у свет.