ДЕЦА ЗА ДЕЦУ: Дечје представе премијерно у Врчину, Калуђерици и Гроцкој

22. мај 2017.

 

Едукативни програм „Позоришне ствараонице“ Центра за културу Гроцка представља рад дечјег позоришта и премијере три представе настале у тромесечном пролећном циклусу 2017, а које ће се одржати у понедељак 22. маја и уторак 23. маја на територији општине Гроцка са следећим распоредом:
- понедељак 22. мај у 11.20сати, ОШ „Св. Сава“ у Врчину,
- уторак 23. мај у 12сати, Ранчићева кућа, Центар за културу Гроцка у Гроцкој,
- уторак 23. мај у 16сати, ОШ „Милоје Васић“ у Калуђерици.

Тромесечни рад Позоришне радионице Центра за културу Гроцка у пролећном циклусу 2017. одвијао се у сарадњи са школама на територији општине Гроцка и имао је за циљ стварање свести о групи и тимском раду код сваког младог полазника и његову интеграцију у стваралачки круг енергије – путем групних и појединачних задатака.

Песме савремених српских песника намењене најмлађима послужиле су као материјал за рад на представама („Страшан Лав“, „Прича о малом прсту“, „Плави зец“, „Шта је на крају”, Д.Радовић, „Фифи“ Д. Лукић, „Сто Вукова“ Г.Витез). Након што су полазници савладали текст и интерпретацију, обликоване су сцене и ситуације од рецитација до инсценације.
Пролазивши кроз вежбе артикулације тела и говорног апарата, као први корак ка сценској експресији постизало се осећање „ослобађања” код полазника. У рад су уведени и објашњени основни појмови театарске уметности, као што су радња, сукоб, препрека, шлагворт…

У последњој етапи позоришног подухвата у оквиру обликовања мале представе, акценат је био на правилном изговору, преносу информација са сцене, унутрашњој радњи и подтексту.

ПРЕДАВАЧИ:
Мариана Аранђеловић-глумица и Ненад Рајић-асистент за развој покрета

ОРГАНИЗАТОР И СУПЕРВИЗОР ПРОЈЕКТА:
Центар за културу Гроцка и Тања Стикић, позоришни педагог.

*Захваљујемо својим партнерима у реализацији програма, основним школама у Врчину, Калуђерици и Гроцкој, на љубазности и сусретљивости којима су Позоришној ствараоници омогућили услове за рад.
Улаз је слободан. Добродошли!

 

Повезани садржај

30април2024
Разгледнице спремне за свет!

Разгледнице спремне за свет!

30 април 2024

Ове године, након дечјег ликовног конкурса "Пошаљи у свет разгледницу - Гроцка крај Дунава", девет разгледница је одштампано и спремно да иде у свет.

25април2024
ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

25 април 2024

ПОЛИТИКА у рубрици „Београд“ пише о изложби скулптура „Она“ вајарке Владиславе Крстић, која је представљена пред бројном публиком и љубитељима уметности у Ранчићевој кући