Путујући сајам књига „Волим да читам“ у Гроцкој

21. април 2017.

 

 

У Гроцкој се увелико разгледају и читају књиге!
У току је девети по реду Путујући сајам књига за децу под називом „Волим да читам”, који организује Центар за културу Гроцка у сарадњи са водећим домаћим издавачима и основним школама са територије општине.

 
Сајам књига je свој пут ка младим читаоцима започео дводневним гостовањем у школи „Илија Гарашанин” где се са књигама друже деца Гроцке и Бегаљице, а потом иде у сусрет ученицима у ОШ „Алекса Шантић” у Калуђерици, и завршава свој пут у ОШ „Никола Тесла” у Винчи, највећој основној школи у Србији.

 
Имајући у виду недовољан број књижара и оскудну понуду литературе и књижевности за децу и младе на територији општине Гроцка, Путујући сајам књига јеосмишљен као прилика да се деца лично упознају са богатим савременим издаваштвом, са циљем да им приближи књигу и негује читалаштво. Аутор Путујућег дечјег сајама књига „Волим да читам” који траје од 2012. године је Зорица Атић, директорка Центра за културу.

 
У оквиру овогодишњег сајма, којим се обележава и Светски дан књиге и ауторских права на територији општине Гроцка, своја издања деци у Гроцкој представљају бројни издавачи међу којима су Креативни центар, Публик практикум, Прополис плус, Еnco Book, Leo Commerce, Лагуна, Одисеја…

 

Повезани садржај

30април2024
Разгледнице спремне за свет!

Разгледнице спремне за свет!

30 април 2024

Ове године, након дечјег ликовног конкурса "Пошаљи у свет разгледницу - Гроцка крај Дунава", девет разгледница је одштампано и спремно да иде у свет.

25април2024
ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

ПОЛИТИКА пише о изложби ОНА у Ранчићевој кући

25 април 2024

ПОЛИТИКА у рубрици „Београд“ пише о изложби скулптура „Она“ вајарке Владиславе Крстић, која је представљена пред бројном публиком и љубитељима уметности у Ранчићевој кући